loader image

Šta je TOEFL?

TOEFL ispit je standardizovani ispit kojim se proverava nivo znanja engleskog jezika kod studenata kojima engleski nije maternji jezik. Ovaj ispit se priznaje na više od 8500 koledža i univerziteta u preko 130 zemalja na svetu, uključujući  Australiju, Kanadu, SAD, Britaniju. Osim toga, mnogi programi za stipendiranje  i agencije koje izdaju odobrenja ili potvrde služe se rezultatima  TOEFL ispita da bi procenili koliki je nivo znanja engleskog kod prijavljenih kandidata.

UPIS U TOKU!

DOĐITE DA VAS PRIPREMIMO ZA TOEFL ILI DA VAM POMOGNEMO DA SE SAMI PRIPREMITE

Prijavi se
Opis

Posetite nas između 14h i 21h za više informacija ili nas pozovite na 021 6341 626, 062 788 499.

Da biste saznali više o našim programima i pripremama za TOEFL, kliknite OVDE.

Prijava za TOEFL iBT (Internet-based test) vrši se preko Internet sajta organizatora ispita – www.toefl.org.

Cena polaganja u Srbiji je 180 američkih dolara.Više detalja dostupno je na sajtu www.toefl.org.

OD ČEGA SE SASTOJI TOEFL?

TOEFL ispit ispituje sve četiri jezičke veštine potrebne za efektnu komunikaciju: govor, slušanje, čitanje i pisanje. Naglasak je na korišćenju engleskog jezika u komunikativne svrhe.

Zadaci zahtevaju od vas da kombinujete više jezičkih veština. Da biste akademski bili uspešni na koledžima i univerzitetima u engleskom govornom području, morate biti sposobni da kombinujete jezičke veštine u učionici.

Rezultati su dostupni na Internetu, i to 15 radnih dana nakon polaganja testa. Maksimalan broj poena koji možete da dobijete je 120.

RASPORED POLAGANJA

TOEFL se polaže nekoliko puta mesečno na više lokacija u Srbiji, a centri se nalaze u Beogradu, Subotici i Nišu.  Da biste proverili raspored potrebno je da na sajtu www.toefl.org izaberete link “Register” i da na sledećoj stranici izaberete lokaciju testiranja. Na taj način možete proveriti datum održavanja ispita na lokaciji koja vam najviše odgovara.

Ako niste sigurni koji je vaš nivo znanja, dođite na testiranje između 17h i 21h, nije potrebno zakazati. Veći deo testa možete uraditi i ovde na sajtu pod naslovom Proveri znanje. Čekamo vas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte putem KONTAKT forme ili nas pozovite na 021 6341 626 ili 062 788 499.