loader image

Šta je IELTS?

IELTS sertifikat je međunarodno priznat sertifikat koji vam je potreban ako želite da studirate na nekom od univerziteta u Evropi, Australiji ili SAD. Takođe je potreban za dobijanje radne dozvole ili emigraciju u evropske zemlje, Kanadu, Australiju ili Novi Zeland. Ovaj ispit testira sve aspekte poznavanja jezika potrebne tokom studiranja ili života na engleskom govornom području.

UPIS U TOKU!

DOĐITE DA VAS PRIPREMIMO ZA IELTS ILI DA VAM POMOGNEMO DA SE SAMI PRIPREMITE

Posetite nas između 14h i 21h za više informacija ili nas pozovite na 021 6341 626, 062 788 499.

Ukoliko želite da pročitate više o IELTS pripremama i programima koje nudimo, kliknite OVDE.

Prijavi se
Opis

Postoje dve vrste testa IELTS – Akademski (Academic) i Opšti (General Training). Preporučujemo da se pre prijave za ispit raspitate na univerzitetu ili u ambasadi koji od testova treba da polažete i koju prosečnu ocenu treba da postignete.

IELTS Academic treba da pokaže da li je kandidat spreman za studije na diplomskom ili postdiplomskom nivou, na engleskom jeziku, a upis studenata zavisi od rezultata ovog testa.

IELTS General Training je namenjen kandidatima koji žele da, u sredini u kojoj je engleski zvanični jezik, završe srednju školu, rade, pohađaju kurseve, ili žive u Australiji, Kanadi i Novom Zelandu. Ocenjuje se sposobnost kandidata da se snađu u svakodnevnim životnim situacijama.

Testom se vrši provera sve četiri jezičke veštine: slušanja, čitanja, pisanja i govora. Opšti IELTS (General Training) i Akademski IELTS (Academic IELTS) se razlikuju po zadacima za čitanje i pisanje, dok su slušanje i usmeni deo ispita isti za obe vrste.

Ispit se polaže u Britanskom savetu u Beogradu, a svoje rezultate možete da podignete 13 dana nakon polaganja. Važnost rezultata je dve godine. Bodovanje testa je označeno poenima od 0 do 9. Institucija (ambasada ili univerzitet) koja traži polaganje testa iz engleskog jezika, određuje i broj poena koji treba da postignete.

Ako niste sigurni koji je vaš nivo znanja, dođite na testiranje između 17h i 21h, nije potrebno zakazati. Veći deo testa možete uraditi i ovde na sajtu pod naslovom Proveri znanje. Čekamo vas!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja slobodno nas kontaktirajte putem KONTAKT forme ili nas pozovite na 021 6341 626 ili 062 788 499.