O nama

Maja Berić, osnivač i direktor

Profi close upZašto My School? 2003. godine provela sam sedam meseci na Islandu kao volonter. Nisam znala islandski i pričala sam na engleskom sve vreme. Upoznala sam dosta ljudi iz Evrope, Amerike, Afrike i fasciniralo me kako je sve moguće kada znate strani jezik, pričate sa ljudima, razmenjujete iskustva, pomažete jedni drugima.

Kada sam se vratila u Srbiju dočekao me je kulturni šok jer je razlika, pogotovo tada, bila velika. Falila mi je ta širina koju sam osećala u inostranstvu i krenula sam da predajem engleski. Želela sam da moji đaci progovore engleski i da im prenesem jedan deo te “međunarodne“ atmosfere. Zato sam ih motivisala da zaista govore na engleskom što više. Zato što je kod stranih jezika sve u komunikaciji. Gramatika je tu samo da vam pripomogne da pravilno pričate.

2009. godine pokrenula sam My School i cilj je ostao isti. Mi smo tu da vi progovorite strani jezik. Učenje jezika je jedan lep i kreativan proces. Svakako je zabavan, mnogo ćete se smejati na časovima, a upoznaćete i nove ljude. Nadam se da ćete uživati u vašim novim veštinama. Mene lično i dalje fascinira šta sve možete kada znate strani jezik. Otvaraju se mnoga vrata, možete da dobijete bolji posao, napredujete, odete u inostranstvo, putujete. Možete da radite preko Interneta ili otvorite svoju firmu. Nema granica.

Biće nam drago da bar malo doprinesemo da se vaš san brže ostvari.

Evo naših profesora koji će vam pomoći u tome.

 

Jelena Javorac

Jelena JavoracDiplomirala sam na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu i stekla zvanje Master filolog – anglista. Za podučavanje engleskog jezika kao i za pedagoški rad uopšte, opredelila sam se već na samom početku studija. Jedan od razloga je bio izazov koji leži u svakodnevnoj interakciji sa ljudima različitih opredeljenja, iskustava i profesija. Skupa se zalažemo da časove učinimo tematski zanimljivim i dinamičnim, kako bismo na jednostavniji način ovladali pravilima i vokabularom stranog jezika. Atmosfera vedrine i poverenja koju kreiramo ima ključnu ulogu u procesu pamćenja i učenja.

Gordana Ranđić

Smatram da učenje engleskog nije isključivo učenje jezika, gramatike i reči. To je način da obogatimo sebe i svoja znanja, da međusobno komuniciramo, družimo se, i saznamo o drugim ljudima i kulturama.
Višegodišnje iskustvo sa đacima raznih profila, pokazalo mi je da je učionica mesto gde svi uče, razvijaju svoje sposobnosti i rastu. Kad kažem svi, to podrazumeva i mene kao profesora, jer razmenom ideja sa svojim đacima, i sama sam puno toga naučila i napredovala.

Nemački jezik

Aniko Feher

aniZavršila sam Nemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Smatram da su nastavnici bitan deo društva, čija je profesija da pomažu i vode decu i odrasle kroz njihov obrazovni razvoj. Kroz školovanje, ali i odrastanje, upoznala sam se sa mnogim nastavnim predmetima i sa kulturom Nemačke, koji su još jače učvrstili moju ljubav prema jeziku i nastavničkom pozivu. Volim rad sa decom i odraslima. Smatram da se jezik najbrže uči kroz igru. Ispunjava me kada na kraju časa vidim da učenici postižu bolje rezultate i napreduju. Zbog toga sam spremna da na što interesantniji način prenesem moje znanje.

Vesna Milovac

VesnaVolim posao profesora, jer prenošenje znanja je nešto što me ispunjava.To je jednostavno jedno dobro i humano delo.
Predajem nemački jezik jer je drugačiji od ostalih, ne može se često čuti na ulici. Ovaj jezik nije melodičan, pomalo je krut, oštar, poznat po dugim rečima…..koje idu čak i preko četrdeset slova. Predajem nemački  zato što je to jezik odlučnih, hrabrih i upornih ljudi…..jednostavno mi se dopada!

 

Mađarski jezik

Timea Tot

TimeaMoje iskustvo i činjenica da mi je mađarski maternji jezik omogućavaju da predvidim koji segmenti jezika predstavljaju najveći problem prilikom učenja, kao i da se te poteškoće eliminišu na što brži i spontaniji način. Smatram da je odnos između mađarskog i srpskog jezika veoma važan, s obzirom na to da se radi o jezicima dve susedne kulture.

 

 

Francuski jezik

Dragana Tubić

DraganaFrancuski sam počela da učim sa 9 godina i momentalno sam se zaljubila u njega.  Zbog toga sam i odlučila da  studiram i predajem ovaj predivni jezik. Bilo da su u pitanju individualni časovi, časovi sa grupom,pripreme za ispit ili časovi konverzacije – podjednako uživam u svakom segmentu rada koji povezuje dve prelepe stvari – učenje i druženje.

 

Ruski jezik

Hristina Guliasvili

Zovem se Hristina. Profesor sam ruskog jezika i književnosti. Volim svoj posao. Želim da ono sto sam ja naučila, posle višegodišnjeg bavljenja ruskim jezikom i ruskom kulturom, prenesem na druge. Želim da učim od drugih i da drugi uče od mene. Imam tu neopisivu sreću da mi je taj jezik maternji, što mi pomaže da svoje znanje prenesem drugima. Radim ovaj posao zato što smatram da je ruski jezik zaslužio da živi, da se širi i da nipošto ne bude zaboravljen.

 

Italijanski jezik

Dragana Tubić

DraganaItalijanski predajem  6 godina. Uživam u radu sa polaznicima, bez obzira da li su u pitanju grupe ili individualni časovi. Satisfakcija mene kao predavača je usko povezana sa satisfakcijom učenika. Najsrećnija sam upravo u momentu u kojem učenik postaje “jezički samostalan”. Za mene je upravo taj odnos koji se ostvaruje izmedju profesora, đaka i jezika ono što čini ovaj posao predivnim.

Оставите одговор