Zašto je norveški lak za učenje?

Norveški jezik spada u grupu germanskih jezika, ali je mnogo lakši od mnogih jezika iz te grupe, na primer nemačkog. Zašto je norveški lak za učenje?

  • Ako ste učili engleski, norveški će vam od početka biti nekako poznat. Pošto spada u germanske jezike, kao i engleski, od samog početka imaćete osećaj da vam je poznat i da skoro možete da pročitate norveške reči, iako ste tek počeli da ga učite. Moći ćete da naslutite šta mnoge reči znače i najčešće ćete biti u pravu. Recimo skrive znači pisati, a ima isti koren kao engleska reč scribe (pisar).

viking-1406190__180

  • Norveška gramatika je zaista laka, u poređenju sa većinom drugih jezika. Na primer, ha znači imati, a sadašnje vreme se dobija tako što dodate r, tako dobijamo jeg har (imam), du har (imaš) itd. I to je to! Nema izuzetaka ni drugih nastavaka. Zaista lako, pogotovo ako uporedite sa našim jezikom, gde svako lice dobija drugi nastavak.
  • Norveški ima isti red reči kao engleski, tako da nema učenja novih pravila. Ako ste slučajno zaboravili kako to ide u engleskom, da se podsetimo, prvo vršilac radnje, pa glagol, onda objekat, zatim mesto, pa vreme. Znači, učite norveški i podsetite se pravila u engleskom, sve u isto vreme. Nadamo se da će vam se svideti ovaj melodični i zanimljivi jezik. 🙂

Ako želite da saznate više o učenju norveškog u školi My School ili da se prijavite na kurs, kliknite OVDE.

 

nor

preuzeto sa sajta www.onehourtranslation.com

Podelite stranicu sa prijateljimaShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Kontaktirajte nas

 

Potvrdite podatke