Intervju za posao na engleskom jeziku – pitanja i odgovori

Čeka vas intervju za posao na engleskom jeziku? Niste sigurni kakva pitanja će vam postaviti, a želite da ostavite sjajan utisak na poslodavca?

Pripremili smo listu pitanja koja se najčešće postavljaju na intervjuu i odgovore koji će vas izdvojiti od ostalih kandidata i pokazati poslodavcu da ste baš vi najbolji izbor.

Vaše znanje treba da bude bar na nivou A2 ako planirate razgovor za posao na engleskom. Ako još uvek niste stigli dotle, pogledajte i različite kurseve engleskog koje nudimo.

Pa da počnemo.

Job Interview

Tell me about yourself.

Nemojte da prepričavate svoj CV niti da pričate svoju kompletnu životnu priču.

Ispričajte poslodavcu gde trenutno radite (ako imate posao) i šta su vaša najvažnija zaduženja. Spomenite gde ste radili pre i koja su vaša najznačajnija dostignuća na poslu.

I na kraju navedite zašto želite da radite baš taj posao za koji konkurišete.

I’m a French teacher currently working for Uni School where I teach our high demand standard courses. Before that I taught Business French online and worked from home. I’m grateful for the experience I gained at Uni school, but I’d really like to focus on Business French again. That’s why  I’m excited about this opportunity with your school.

What do you know about our company?

Većina kandidata istraži kompaniju u kojoj se prijavljuju za posao.  Prvo pročitajte sve što možete da nađete na njihovom sajtu i spomenite par stvari koje su relevantne.

I have read on your website that Marriott International is a hotel chain from Maryland. It is the leader in hotel industry and has hotels in over 70 different countries.
Also, some of my friends have worked in one of your hotels and they say that the work atmosphere is lively and really friendly.

Pronađite po čemu se ta firma naročito ističe, šta je njihova misija i pokušajte da povežete nešto iz vašeg života sa vrednostima i idejama koje promovišu.

Ako je u pitanju agencija za knjigovodstvo koja nudi klijentima online saradnju, odnosno mogućnost saradnje bez odlaska u agenciju, napomenite da ste oduševljeni takvim pristupom jer i sami većinu stvari obavljate online.

I really believe in this approach because…

I’m personally very interested in … and that’s why I think I’d  be a good asset to this company.

What do you think is your most important skill/ characteristic?

Navedite osobinu koja je povezana sa poslom za koji konkurišete. Ako se prijavljujete za radno mesto gde ćete stalno biti u kontaktu sa klijentima, ima smisla da naglasite kako je baš komunikacija vaša jača strana.

Ali, naravno, samo ako je to stvarno tako.

Ako ne, spomenite neku drugu osobinu. Dovoljno je da se zapitate zašto želite taj posao. Koje vaše osobine, sklonosti, veštine se uklapaju baš tu?

I would say I’m a / I see myself as a people person. I really enjoy meeting and working with a lot of different people.
My friends tell me that I am a perfectionist. I pay attention to all the details, and like to be sure that everything is just right.
My greatest strength is my flexibility. At my previous job, I have learned that some projects require individual attention and others involve teamwork, and I have successfully handled both.
I have excellent communication skills. Most of my teachers have pointed out my ability to organize my thoughts, give presentations and communicate with different listeners.

Where do you see yourself in five years?

Poslodavac želi da vidi koliko ste ambiciozni i da li se posao uklapa u vaše planove za budućnost.

Razmislite, ako prihvatite posao, šta vas očekuje za pet godina? Šta je logičan sled stvari?

I would like to find a position where I can grow and take on new challenges over time. Ultimately, I’d like to accept more management responsibilities. But most importantly, I want to work for a company where I can build a career.

A šta ako niste sigurni da želite da ostanete na tom radnom mestu narednih pet godina?

I am not sure what the future holds, but I believe this experience will play an important role in helping me make that decision.

What are your greatest professional strengths?

Navedite veštine koje su tražene na tom radnom mestu, koje će vaš poslodavac videti kao prednost. Naravno, one veštine koje stvarno posedujete.

I have a strong work ethic. When I’m working on a project, I don’t want just to meet deadlines. Rather, I prefer to complete the project well ahead of schedule.

I am a skilled salesman with over ten years of experience. I have exceeded my sales goals every quarter and I’ve earned a bonus each year since I started with my current employer.

Ako vam nije lako da definišete veštinu ili osobinu koja vas izdvaja, razmislite šta je to što vama lako ide od ruke, u čemu ste baš dobri? Možda ste puni pozitivne energije, znate da motivišete ljude ili ste genije za organizaciju?

Ono što vam prvo padne na pamet, to je obično to.

Do you know what this job is about?

I have read the job description. / My agency has informed me about the job. / I have done some research.
I have learned that the main responsibilities are serving and charging customers.
I know that my main duties include keeping the rooms tidy, making beds and maintaining hygiene.

Why do you want to work here?

Poslodavci žele da zaposle ljude koji će dati sve od sebe na radnom mestu, kojima posao zaista odgovara.

Razmislite zašto vam baš taj posao odgovara, zašto je idealan za vas. Šta vam  pruža što ne biste našli na drugom mestu?

Pokažite da je baš to posao koji ste čekali i koji želite.

I want to join your company as it is one of the best NSC in the field and it provides a good environment for working.

I have a lot to gain here, and I am confident enough that I can perform well and work for the progress of the organization.

I’ve always been passionate about the environment, and you are doing great things here, so I want to join you.

Do you have any questions?

Yes, I have a question
How would you describe the duties of the job?
How would you describe a typical day in this position?
What will be the biggest challenge in this position?
What kind of training should I expect?

Možda sada mislite, da sve je to super, ali moj engleski nije dovoljno dobar da mogu ovako detaljno da odgovorim na ova pitanja. Ne vredi ni da napamet učim odgovore, uvek je moguće da će postaviti neka dodatna pitanja.

Da, to je tačno. Ali ako pokažete na intervjuu da ste ambiciozni i voljni da učite, da imate osobine koje se traže, poslodavac će vam sigurno pružiti malo više vremena da usavršite engleski jezik.

Ako imate dodatnih pitanja pozovite nas na 021 6341 626, 062 788 499 ili nam pošaljite email na office@myschool.rs. Biće nam drago da vam pomognemo.

 

Leave a Reply